İtalya Serie A’nın 26. haftasında Napoli, Atalanta’yı 2-0 mağlup etti. Lider Napoli, en yakın takipçisi Inter’in 18 puan önünde bulunuyor.
İtalya Serie A’da bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olan Napoli, 26. haftada ligin iddialı takımlarından Atalanta’yı konuk etti.
İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında ev sahibi ekip, Gürcü futbolcu Kvicha Kvaratshelia ile 60. dakikada 1-0 öne geçerken, 77. dakikada Kosovalı Amir Rrahmani farkı 2’ye taşıdı.
Atalanta’nın milli futbolcusu Merih Demiral, 44. dakikada yerine soyunan Berat Djimsiti’nin yerine oyuna girdi.
Napoli şampiyonluğa koşuyor
Karşılaşmada başka gol olmayınca Atalanta’yı yenen Napoli 3 puan topladı ve puanını 68’e çıkararak liderliğini sürdürdü.
Lider Napoli, en yakın takipçisi Inter’in 18 puan önünde bulunuyor.
Önümüzdeki sezon ligi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilecek bir noktada bitirmeyi hedefleyen Atalanta, yol boyunca sakatlıklara yakalandı.
Son 4 Serie A maçını kazanamayan Atalanta, son 6 maçında sadece bir galibiyet alırken, 4 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.
Atalanta 42 puanla 6. sıraya geriledi.